Кафе от Централна Америка
Капсули за кафе с произход на кафето от Централна Америка
Кафето от Централна Америка е известно със своите отличителни характеристики:
Сортовете кафе от Централна Америка, включително тези от Коста Рика, Гватемала и Ел Салвадор, често се характеризират със своята ярка киселинност, средно тяло и нюансирани вкусове. Те са известни със своя баланс, което ги прави подходящи за хора, които тепърва започват да се свързват с кафе.
По отношение на вкусовете, те обикновено се свързват с нотки на какао, ядки и подправки. Не са прекалено горчиви, не са твърде кисели, имат доста меки вкусове, като шоколад.
Вулканичната топография и тропическият климат на Централна Америка правят тесния провлак между Северна и Южна Америка много подходящ за отглеждане на кафе. Всичките седем държави в региона отглеждат кафе и няколко от тях го правят с удивителни резултати от специално ниво.
Тези фактори са допринесли за репутацията на Централна Америка за качество, регион, който сега се гордее с едни от най-скъпите и търсени кафета в света.