Кафе от Азия
Капсули за кафе с произход на кафето от Азия
Азиатското кафе, включително и това от Индонезия, е известно със своите уникални характеристики.
Азиатските кафета са склонни да бъдат по-пикантни и земни и имат по-плътно тяло и по-наситен вкус в следствие на това, че кафето в Азия се отглежда при по-високи температури и влажност.
В сравнение с кафетата от други региони, азиатските кафета са с по-ниска киселинност
Някои азиатски кафета, като например виетнамското кафе, се отличават с това, че след смилането на кафето се добавят и какаови масла.
В Азия се отглеждат различни сортове кафе, включително Робуста и Арабика за разлика от Африка, където се отглежда предимно Арабика.
Вкусът на кафето може да варира в зависимост от региона, сорта и метода на обработка.