Био кафе
Капсули за кафе с Био кафе?
Био кафето, наричано още органично кафе, отговаря на редица стандарти и изисквания, свързани с производството му.
Ето някои от основните стандарти за био / органично кафе:
- При производството на био кафе не се използват пестициди и химически торове, а органични торове като компост и люспата на кафеното зърно.
- Земята, на която се отглежда, трябва да не е обработвана със синтетични пестициди по-малко от три години преди това.
- Био кафето предпазва местната екосистема, тъй като не я излага на токсични химикали, осигурявайки по-добро качество на въздуха и водата в района, в който се произвежда.
- Био кафето изключва употребата на генетично модифицирани организми (ГМО) и продукти, произведени от или чрез ГМО.
- Био кафето гарантира високо ниво на хуманно отношение към животните във фермите, произвеждащи кафе зърна.
Тези стандарти са в съответствие с Регламент (ЕС) 2018/848.