Банер Нови кафе капсули Lavazza Dolche Gusto

Nespresso съвместими капсули за кафе Costa

Сайтът «Капсули за кафе» не предлага кафе капсули Costa

Страницата е с информационна цел и е предназначена за интересуващите се от тази марка Nespresso съвместими капсули за кафе.

Наскоро разширихме асортимента си с нови видове капсули за кафе. Разгледайте сайта и вижте всички категории и видове капсули за кафе, които предлагаме.

Неспресо съвместими кафе капсули Costa

Costa Coffee е компания с над 50 години опит в производството на висококачествено кафе.

Компанията е основана през 1971 г. от Sergio и Bruno Costa. В тази година те създават малка пекарна за печене на кафе в Fenchurch Street, Лондон. Там братята Costa тестват 112 варианта на кафе преди да открият достатъчно добра за тях характерна за бранда комбинация от кафеени зърна.

Братята я наричат "Mocha Italia" и тя остава тяхната характерна смес до днес.

От 1978 г. насам, след като търсенето на кафето им расте, Sergio и Bruno разширяват предприятието си и преместват пекарната си в Южен Лондон, където превръщат голям парцел земя в нова производствена мощност за кафе продукти.

През 1981 г. братята отварят първото си кафене Costa Coffee в Vauxhall Bridge Road.

Английски традиции в пиенето на кафе

Costa Coffee е известна и популярна със своята английска култура на пиене на кафе. В Обединеното кралство пиенето на кафе е свързано с традиционното английско следобедно пиене на чай. Кафето се употребява в големи количества и обикновено се сервира с мляко и захар.

При проведено изследване с отворен въпрос „Коя е вашата любима марка кафе?“, зададен на повече от 5000 потребители на кафенета в Обединеното кралство 51,4% отговарят: Costa Coffee.

Според статистиката на Statista от 2021 г., в Обединеното кралство има 2 655 кафенета с бранд Costa Coffee (при 25 483 кафенета от всички брандове кафенета, в този брой са включени и кафенета, които не са част от бранд или търговска верига).

Nespresso съвместими капсули за кафе

Costa Coffee произвежда капсули за кафе за Nespresso и Dolce Gusto машини.

Награди и отличия за Costa Coffee

Марката Costa Coffee е наградена с множество отличия и награди. Някои от тях са:

  • 2019 г. - Компанията е наградена със званието “Най-добра кафе компания” на престижните награди за хранене и напитки на Retailers’ Retailer Awards.
  • 2018 г. - Компанията е наградена със званието “Най-добра кафе компания” на престижните награди за хранене и напитки на Retailers’ Retailer Awards.
  • 2017 г. - Компанията е наградена със званието “Най-добра кафе компания” на престижните награди за хранене и напитки на Retailers’ Retailer Awards.

Инициативи за опазване на околната среда

Costa Coffee имат множество инициативи за опазване на околната среда. Някои от тях са:

  • 2018 г. - Компанията обявява амбициозна програма за рециклиране на 500 милиона кафеени чаши във Великобритания до 2020 г.
  • 2017 г. - Компанията обявява планове да рециклира 100 милиона кафеени чаши във Великобритания до 2020 г.
  • 2016 г. - Компанията обявява планове да рециклира 30 милиона кафеени чаши във Великобритания до 2020 г.

Популярност на Costa Coffee в света

Извън Обединеното кралство към януари 2022 г. Costa Coffee се предлага на 4 континента в 38 държави, с общо 3884 места.

Марката има силно присъствие в следните държави (степенувани по популярност сред други брандове): Китай, Обединени арабски емирства, Полша, Ирландия, Кувейт, Чехия, Индия, Саудитска Арабия, Египет, Русия, Испания, Кипър, Бахрейн, Оман и др.

Популярност на Costa Coffee в Европа и България

Costa Coffee е много популярна марка във Великобритания и Европа. В България няма кафенета на Costa Coffee.

В търговската мрежа у нас се продават кафе продукти от бранда под формата на пакетирано кафе и кафе капсули, съвместими с Nespresso

 

Сайтът Капсули.бг се управлява от Неспресо.бг ЕООД и продава съвместими с Nespresso капсули за кафе от утвърдени европейски производители.
Nespresso® е търговска марка на фирма Société des Produits Nestlé S.A., която продава капсули Nespresso Original и Nespresso Vertuo.
Фирма Неспресо.бг ЕООД няма отношение към Société des Produits Nestlé S.A. Официален сайт за марката Nespresso е nespresso.com.