Банер Нови кафе капсули Lavazza Dolche Gusto

Капсули за кафе Lavazza

Кафе капсули Lavazza Банер

Lavazza е италиански производител на кафе, кафе машини и кафе капсули. Фирмата е основана през 1895 г. в Торино от Луиджи Лаваца, където той създава първия си магазин за кафе.

Lavazza произвежда различни видове кафе, които са комбинации на кафеени зърна от различни части на света по оригинални рецепти на Луиджи Лаваца.

Характерна особеност на капсулите Lavazza е техният състав. Във всеки вид капсули за кафе хармонично се комбинират няколко сорта кафеени зърна, създавайки по този начин неповторим вкус и аромат.

Производството на капсули за кафе Lavazza

Компанията Lavazza произвежда различни видове оригинални и съвместими капсули за кафе, сред които капсули за кафе по система Nespresso и кафе капсули за система Dolche Gusto.

В нашата страница Капсули Лаваца може да поръчате капсули за кафе както от системата Nespresso, така и от системата Dolce Gusto.

Производственият процес за изработка на капсули за кафе Lavazza е много внимателен и стриктен. Компанията използва само най-добрите зърна кафе и следва строги процедури за избор на зърната и обработка на кафето.

Процесът на обработка на кафето включва няколко стъпки: избор на зърната, пране, сушене. След това кафето се изпраща за изпичане. Печенето на кафето е много важна стъпка в производствения процес и се извършва по оригинална фирмена технология. Това е моментът, в който зърната придобиват своя характерен аромат и вкус.

Сертификати и награди за кафе капсулите Lavazza

Lavazza е носител на множество награди и сертификати. През 2019 г. компанията спечели приза “Best Coffee Roaster” в рамките на наградите на ”Европейски кафе награди”.

Също така, Lavazza е сертифицирана от Rainforest Alliance и UTZ за устойчивостта на своята продукция. Rainforest Alliance (RA) е неправителствена организация от САШ, посветена на опазването на биоразнообразието и устойчивите условия на живот чрез трансформиране на земеделски практики, бизнес практики и променяща се потребителска култура.

UTZ Certified е най-голямата програма в света за устойчиво отглеждане на кафе и какао. Този сертификат е присъден като свидетелство за качество и екологичност на над 10,000 различни хранителни продукти в 116 държави. Думата UTZ означава „добър“ на езика на маите.
Фактът, че кафе капсулите Лаваца са сертифицирани от Rainforest Alliance и UTZ дава гаранция на потребителите, че консумират здравословни капсули за кафе, произведени с отговорност към опазването на околната среда и биоразнообразието.

Капсулите Lavazza на световния пазар за кафе

Lavazza е една от най-големите компании за кафе в света. През 2021 година компанията постигна оборот от повече от 2,3 милиарда евро. Компанията има над 4,000 служители и е продава кафе, кафе продукти, кафе машини и капсули за кафе си в над 140 държави.

Lavazza е сред основните производители на кафе капсули, кафе продукти и кафе машини и продукти в Италия, както и един от най-големите производители на Nespresso и Dolche Gusto съвместими капсули за кафе в света.

 

Сайтът Капсули.бг се управлява от Неспресо.бг ЕООД и продава съвместими с Nespresso капсули за кафе от утвърдени европейски производители.
Nespresso® е търговска марка на фирма Société des Produits Nestlé S.A., която продава капсули Nespresso Original и Nespresso Vertuo.
Фирма Неспресо.бг ЕООД няма отношение към Société des Produits Nestlé S.A. Официален сайт за марката Nespresso е nespresso.com.