Банер Нови кафе капсули Lavazza Dolche Gusto

Полезно ли е кафето без кофеин?

Безкофеиновото кафе съдържа полезни хранителни добавки. Една чаша кафе без кофеин осигурява 2.4% от препоръчителния дневен прием на магнезий, 4.8% калий и 2,5% ниацин (витамин В3). Освен това е заредено с антиоксиданти и намалява риска от диабет тип 2 и чернодробни смущения.

Безкофеиновото кафе е подходящо при хора с проблеми на централната нервна система, безпокойство, тревожност, храносмилателни проблеми, сърдечна аритмия или проблеми със съня. За тях е препоръчително да ограничат приема на обикновено кафе и да преминат към безкофеиновото.

Като цяло можем да обобщим, че кафето – с или без кофеин, е една от най-здравословните напитки на планетата. С него обаче не бива да се прекалява.

Кофеинът не е подходящ за всеки. Тъкмо по тази причина безкофеиновата му алтернатива дава възможност да се насладим на ароматно кафе без страничните ефекти на кофеина и същевременно да се възползваме от същите предимства за здравето.

Ползи от безкофеиновото кафе

  • Намалява тревожността и безсънието: Безкофеиновото кафе има ароматния вкус на кафе без разбуждащото действие на кофеина.
  • Една чаша осигурява 2.4% от препоръчителния дневен прием на магнезий, 4.8% калий и 2,5% ниацин (витамин В3).
  • Безкофеиновото кафе притежава антиоксидантни свойства, предлагайки защита срещу различни хронични заболявания.
  • Намалява риска от диабет тип II, както и от чернодробни нарушения.

В редки случаи при някои хора безкофеиновото кафе може да доведе до стомашни смущения. Затова умереността и индивидуалната поносимост трябва да се вземат под внимание, когато се включва безкофеиново кафе в ежедневието.

В нашия електронен магазин kapsuli.bg може за закупите капсули без кофеин чрез страницата Кафе без кофеин.

Ползата от кафето без кофеин

 

Сайтът Капсули.бг се управлява от Неспресо.бг ЕООД и продава съвместими с Nespresso капсули за кафе от утвърдени европейски производители.
Nespresso® е търговска марка на фирма Société des Produits Nestlé S.A., която продава капсули Nespresso Original и Nespresso Vertuo.
Фирма Неспресо.бг ЕООД няма отношение към Société des Produits Nestlé S.A. Официален сайт за марката Nespresso е nespresso.com.